Az egészség felé vezető úton

Amikor arra gondolunk, hogy orvoshoz menjünk, általában arra gondolunk, hogy éppen mi érint bennünket, és milyen tünetek jelentkeznek. Idővel, ha nem találjuk meg a megfelelő módszert egy adott betegség kezelésére, gyakran feladjuk, és azt gondoljuk, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség. Amennyire csak tudjuk, elviseljük a fájdalmat vagy kényelmetlenséget, és túléljük mindennapjainkat – de ez nem megoldás.

Az igazság az, hogy az egészség természetes állapotunk. A szervezet mindent megtesz a túlélésért.Ez vonatkozik a tápanyaghiányra is. A szervezet elkezdi belsőleg, akár csontokból és szervekből is beszerezni, amire szüksége van, ami sok problémát okozhat.

Ha krónikus egészségügyi problémái vannak, amelyek olyanok, mint egy rejtvény, amelyet nem lehet megoldani, valószínűleg nagyon frusztrált vagy, és feladhatja. De néha csak egy jobb étrendre és egy kis testmozgásra van szükséged. A természetes utat és a testtel való együttműködést választva, nem pedig ellene, valóban sikeres lehet.

Először a diéta – szükség esetén használjon kiegészítőket

Sokan, akik rendszeresen edzenek, felteszik maguknak a kérdést, hogy egyenek-e edzés után, és mit. Érdemes azonnal elutasítani az edzés utáni éheztetés lehetőségét, mert biztos lehet benne, hogy egy ilyen akció nem hoz jó eredményeket. Éppen ezért a tevékenység befejezése után érdemes az étkezés mellett dönteni, a legoptimálisabb időpont az edzés befejezése után 30-40 perc.

Tehát mit kell enni az edzés után? Jó, ha a kiválasztott étel gazdag könnyen emészthető fehérjében (pl. kész fehérjeturmix), valamint szénhidrátokban, például banánban vagy könnyű rizses süteményekben. Edzés után azonnal kerülni kell a zsírokat, mert jelentősen lelassítják az előbb említett fehérjék és szénhidrátok felszívódását.

Ha az edzésre este kerül sor, akkor ezeket a termékeket kell aznap utoljára elfogyasztani, de mi van akkor, ha az edzést például reggel végezzük? Ebben az esetben tanácsos várni körülbelül 3 órát, mielőtt elfogyasztja a következő egészséges étkezést.

Érdemes a megfelelő lábedzésről gondoskodni

Sok amatőr testépítő a karokra, a vállakra és a hátra összpontosítja edzését, figyelmen kívül hagyva a lábak izmait. Az ilyen nemtörődömség hatásai siralmasak az alakra nézve, mert az izmos mellkas és a széles vállak a törékeny alsó végtagok társaságában nem néznek ki különösebben vonzónak.

Érdemes időt szakítani a lábak megerősítésére az alakon végzett munkában. A különböző típusú guggolások pótolhatatlan gyakorlatok az alsó test számára. Hozzáadhat terhelést súlyzó vagy súlyzó formájában. A tornateremben elsősorban a lábak gyakorlására szolgáló portál, illetve egy gép, amelyen ülve vagy fekve lehet terhelés mellett hajlításokat, lábnyújtásokat végezni.

A súlyozott lábujjemelések, valamint a kitörések és lépések jól működnek. Csakúgy, mint bármely más testrész edzésénél, a lábak edzésénél is érdemes megjegyezni, hogy az edzés végén bemelegítsünk és jól nyújtsunk. Ha edzés után ezen a testrészen fájdalom jelentkezik, enyhülést gurítással és megtalálással és elengedéssel lehet hozni az ún. „trigger pontok”.