Edzés és diéta a magas koleszterinszint ellen

Manapság egyre többen érdeklődnek a különféle fizikai tevékenységek, az egészséges táplálkozási szokások stb. iránt. Ez a legmegfelelőbb testtartás, mert sokat hallunk a rendszeres testmozgás és a diétára való átállás egészségügyi előnyeiről. Azonban, mint sok esetben, itt is minden attól függ, hogyan áll hozzá. Ennek az az oka, hogy az adott helyzethez nem megfelelően igazított bizonyos fizikai tevékenységek egészségügyi kockázatot jelenthetnek, ahelyett, hogy hasznot hoznának.

Hogyan árthat az edzés az egészségednek?

Az első és legfontosabb példa meglehetősen népszerű. Az elvégzett gyakorlatok rossz technikája. A helytelenül elhelyezett testrészek, a nem kellően merevített, sőt az edzés közbeni helytelen légzés, mindez nemcsak az edzés eredményességét, de egészségünket is befolyásolhatja. Főleg a meglehetősen népszerű intervallumtevékenységek, vagy egyszerűen csak aerob vagy erősítő edzések esetén.

Előfordulhat olyan helyzet, hogy ahelyett, hogy javítanánk az eredményeinken, saját szervezetünk rovására cselekszünk. Extrém esetekben belső vérzés (emésztőrendszer), fokozott kortizoltermelés, szívkárosodás, vesefeszülés stb. Ezek csak példák, amelyek megmutatják, miért beszélnek olyan sokat a megfelelő edzéstechnikáról, és hogy az edzéstervet mindig személyre szabottan kell elkészíteni. az adott helyzetre, hogy az hatékony legyen.

A különböző típusú tevékenységek hatására szervezetünkben tápanyagzavarok jelentkezhetnek. Emiatt érdemes kontrollálni őket, és ha nem lehet táplálékkal ellátni, nyúlni a megfelelő minőségű tápanyagokhoz, kiegészítőkhöz. Az SFD áruház széles kínálattal rendelkezik, amely sok embert segített sokféle edzési cél elérésében.

Hogyan kezeljük a magas koleszterinszintet?

A megfelelő edzés mellett sokkal fontosabb a megfelelő étrend. Először is korlátozni kell az olajban sült vörös húst. Ez abszolút alapvető. A táplálkozási szakértők azt javasolják, hogy magas koleszterinszint esetén a lehető leggyakrabban cseréljék ki halakra, pl. lazacra, tonhalra, makrélára stb. Ez azért van, mert omega-3 zsírokban gazdagok.

Az omega-3 zsírok nagyon pozitív hatással vannak az emberi szervezetre. Pozitív hatást gyakorolnak az agy vérellátására, és befolyásolják az immunitást stb. A probléma akkor jelentkezik, ha nagyon magas a koleszterinszint. Ekkor érdemes a megfelelő étrend-kiegészítőhöz nyúlni, hogy javítsa saját egészségét. Itt is az omega-3 zsírsav lesz a leggyakoribb választás, de nem csak ez.

Népszerűek még az alfa-liponsavat tartalmazó étrend-kiegészítők, feketekömény- és fokhagymaolajok, céklagyökér-kivonatok stb.. Az SFD áruház kínálatában minden bevált, a szív munkáját és a magas koleszterinszint elleni küzdelmet támogató étrend-kiegészítő megtalálható. A táplálékkiegészítők széles választékának és változatos összetételének köszönhetően minden helyzetben hasznosnak bizonyulnak.