Edzés munka után

A munkanap vége a reggeltől várt pillanat. Amikor végre el lehet hagyni a posztot, a férfi idegesen rohan haza, hogy mielőbb egyen valamit, és végre lefeküdhessen a tévé elé. Sajnos így néz ki sok ember napja. Túl sok, ami jól látható a túlsúllyal és az elhízással kapcsolatos statisztikákban, valamint a depresszió és a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási gyakoriságában.

Munka után nem vágyik sokra, de érdemes letörni a vonakodást, és fizikai tevékenységet folytatni. Mehetsz edzőterembe vagy sétálhatsz. Iratkozzon fel egy fitneszórára, vagy egyeztessen időpontot egy barátjával nordic walkingra. Úgy tűnik, ez egy újabb fárasztó kötelesség.

Valójában azonban a fizikai aktivitás energiát ad, segít megtörni a rutint, erősíti a pszichofizikai egészséget. Nemcsak a testnek, hanem a pszichének is jót tesz. A munka utáni edzéssel biztosítjuk magunknak egy adag mozgást, amiből általában túl kevés van napközben. Mi is teszünk magunkért valamit, ami javítja a hangulatunkat és erősíti az önbecsülésünket.

A szobakerékpár nagy terhelést jelent a térdízületekre

Az edzőkerékpáron sportolóknak figyelembe kell venniük azt a tényt, hogy nagyon megterhelik térdízületeiket. Az álló szobakerékpár remek választás azoknak, akik szeretnének leadni néhány plusz kilót, de a lovaglás teljesen más, mint egy országúti kerékpározás.

Természetesen az a tény, hogy csak ülő helyzetben lovagolják őket, azt jelenti, hogy minden munka és erő az edzők térdén múlik. Az edzéstervek helytelen kiválasztása és a lehetőségekhez nem igazítása a térdízületek sérülését okozhatja. És bár ez egy igazán nagyszerű edzés, emlékeznie kell a térdére.

Hasznos lesz egy kollagénes gél, amely megvédi az inakat és a csontszövetet. Minden állókerékpáron végzett edzés után érdemes kollagén kenőcsöt használni. Ortopéd szakorvossal is konzultálhat a képzéssel, előtte ellenőrizve a térdízületek állapotát. A térdnek biztonságosabb egy igazi biciklizés, amin mozgás közben tekerhetünk.

Futó-séta edzés kezdőknek

A futás nagyszerű módja annak, hogy jó napot töltsünk, vagy jól zárjuk azt. A futás támogatja a kalória- és zsírégetést, egyúttal segíti az alakformálást. Azok számára is pótolhatatlan, akik vasi állapotot szeretnének kialakítani. A legjobb, ha egy edzéstervvel kezdi a futást egy sétával.

Ez a legegyszerűbb azoknak a kezdőknek, akik még nem foglalkoztak futóedzéssel. Nem érdemes azonnal futópadot venni, inkább a szabadban futni. A kezdők edzésének intervallumokból kell állnia, amelyeket gyaloglással és futással kell kombinálni. Azok az emberek, akik most kezdik a futást, körülbelül egy percig futjanak, majd további hét percig járjanak.

Március, de lendületesen és tempóban, miközben nem engedi, hogy a szíve túl gyorsan működjön. Érdemes beszerezni egy megfelelő elektronikus karszalagot, amely folyamatosan méri a pulzusszámot, vagyis egyszerűen a pulzust. Amikor elkezdesz futni, figyelj a légzésedre. Ha nehezen veszi a levegőt, azonnal tartson szünetet és lassítson.