Egészséges bőr – hogyan kell ápolni?

Bőrünket nem csak a méreganyagoktól és szennyeződésektől kell megtisztítani, hanem megfelelően hidratálni is. A bőrnek sokféle tápanyagra van szüksége – beleértve a vitaminokat, hidratálószereket és vizet. Hogyan lehet hatékonyan hidratálni a bőrt, hogy ragyogó legyen? Mindenekelőtt a megfelelő ápolókozmetikumok párosítása és használata szükséges.

A krémnek minél kevesebb vegyszert és tartósítószert, valamint sok természetes növényi kivonatot kell tartalmaznia. Érdemes természetes krémeket keresni, hidegen, további kémia nélkül. A maszkok is hasznosak lesznek – ki kell választani a bőrtípusodnak megfelelőt.

A maszk segít az összetevőknek mélyen behatolni a bőrbe. Kevesen tudják, hogy a megfelelő ápolás a test belülről történő hidratálását is jelenti. Annak érdekében, hogy a bőr megőrizze puhaságát és rugalmasságát, naponta nagy adag vizet kell inni. A szervezetnek folyamatosan kapnia kell az alapvető vitaminokat, amelyek javítják a bőr tónusát.

Az egészség egy tányéron

Bizonyos betegségek ellen úgy védekezhetünk, ha a kivételes egészségügyi tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerekhez nyúlunk. Ilyen termékek közé tartozik a koleszterinszint-csökkentő hagyma is. A hagyma alapú tinktúra rendszeres fogyasztása csökkenti a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet.

Egy másik termék, amely támogatja egészségünket, a paradicsom. A paradicsom nagyon gazdag káliumforrás, amely megakadályozza a magas vérnyomást és véd a szívbetegségek ellen. Napi egy darab étcsokoládé megvédhet minket a szívinfarktustól, köszönhetően a benne lévő vérnyomáscsökkentő polifenoloknak.

A legtöbb polifenol a 70% kakaót tartalmazó csokoládéban található, kisebb mennyiségben a 70% kakaót tartalmazó csokoládé. A koleszterinszint a megfelelő szinten tartható, ha a grapefruithoz nyúl – amely gazdag vitamin-, rost- és pektinforrás. Nyúljunk az avokádóhoz is – a telítetlen zsírsavak, B-vitaminok, foszfor, kálium és kalcium forrása.

A legegészségesebb élelmiszerek

Egyes élelmiszerek táplálkozási erejét csak a közelmúltban fedezték fel, legtöbbjüket már sokan beiktatták étrendjükbe. A fiatal árpa felkerült az egészség szempontjából értékes termékek listájára. A fiatal árpa nagy mennyiségű magnéziumot, szelént és klorofillt tartalmaz.

Ezek az összetevők pozitív hatással vannak az idegrendszer, az emésztőrendszer, a tüdő és a szív munkájára. A fiatal árpa por formájában (víz hozzáadásával oldható fel) vagy tabletta formájában kapható. Egy másik termék a quinoa. Főleg nagy mennyiségű B-vitamint tartalmaz, kiválóan helyettesíti az állati fehérjét, vasat, káliumot és cinket tartalmaz.

A quinoa támogatja a szív munkáját, véd a rák ellen. A quinoa helyettesítheti a burgonyát, a rizst vagy a tésztát. Az emésztőrendszer munkáját az inulin segíti, amelyből a csicsóka nagy mennyiségben tartalmaz. A túl magas cukorszinttel rendelkezők nyúlhatnak hozzá, mert a csicsóka csökkenti a vércukorszintet. Mindezeket a termékeket funkcionális élelmiszerek közé sorolták.