Egészséges táplálkozás szerveink számára

Tudniillik testünk különféle szövetekkel van kibélelve, különböző funkciókat lát el, és a megfelelő rendszerek a háttérben ellátják a megfelelő funkciókat, amit gyakorlatilag nem érezhetünk. Ezért érdemes szerveink számára egészségesen táplálkozni. Az ilyen diéta valóban mindenki számára optimális étrend.

Feltételezései szerint mindenképpen kerülünk minden savat, vagy olyasmit, ami kimeríti szerveinket, vagy egyszerűen csak rosszul viselkedik, hogy megvédjük magunkat étrendünk nemkívánatos összetevőitől. Érdemes egészségesen táplálkozni a szerveink számára, mert mindenekelőtt a szervezetünk működése 100%-kal jobb lesz, a kognitív funkciók és azok a funkciók, amelyekről talán még a boncolásból sem tudunk, biztosan javulnak.

A szervegészséges étrendet magától értetődőnek kell tekinteni, ez az alap, amelyre más diéták épülnek. Ha valóban megterheljük szerveinket, akkor nagyon rosszul érezzük magunkat, és gyakran előfordulhat, hogy olyan betegségek alakulnak ki bennünk, mint a cukorbetegség vagy az érelmeszesedés.

Egészséges fogak

Sok filmsztár, hollywoodi sztár csodálja nagyon fehér, már-már gyöngyházszínű fogukat. Természetesen egy ilyen fogazat valószínűleg nem lehetséges. Korrekciót kell rá venni, mert ez egy jó fogorvos által korrigált fog. Azonban mi is szeretnénk ilyen tiszta fogakat.

Csak azt szeretnénk, hogy a fogaink nagyon jól képviseljenek minket, de a fogakon lévő sárga árnyalatok vagy a szürke nem tesznek boldoggá. Mindenekelőtt azonban a fogak egészségére kell figyelni. Ha kezeletlen fogaink vannak, akkor tényleg nem éri meg fehéríteni a fogainkat, mert elég gyengék lesznek, hogy fehérítés után akár ki is hullhatnak.

A zománcunkra is ügyeljünk, mert ez a legjobb védőréteg a fog közepének. Fogaink ápolása és egészségének megőrzése érdekében mindenekelőtt nagyon jó fogkrémmel kell megmosni őket, masszírozni az ínyünket, mert itt valóban fontos szerepük van. Érdemes étkezés után fogselyembe és rágógumiba is beruházni. Ez a legjobb recept az egészséges fogakért.

A cukor káros az egészségre

Ha gondot okoz a cukor- és édességfogyasztás, érdemes bemutatkozni a szórakozásban. Hagyd magad tesztelni, hogy 30 napig nem eszel semmi édeset. Számodra lehetetlennek tűnik, de gondolj bele, ez már csak 30 nap. Így becsaphatja az agyát, és megváltoztathatja az étrendjét.

Sajnos az édes dolgok a túlsúly és az elhízás leggyakoribb okai, mert szervezetünkben a felesleges cukor azonnal zsírrá alakul. Az édesség fogyasztásával szervezetünk, pontosabban a hasnyálmirigy is felesleges inzulint termel, így akár több órával egy cukorka vagy sütemény elfogyasztása után is magas lehet a vércukor mennyisége.

A cukorbetegség civilizációs betegség, melynek okai elsősorban a helytelen táplálkozásban, főként a túlzott cukorban kereshetők. Sajnos a mi időnk olyan, hogy a cukor szinte mindenhol jelen van, ezért a legjobb módja annak elkerülésére, ha saját ételt készítünk, és mindenekelőtt változtatunk az étrendünkön, és a cukrot például sárgarépával helyettesítjük.