Ehetek mogyoróvajat az edzési diétám alatt?

Már a gondolatban is ellentmondásos a mogyoróvaj, és inkább úgy hangzik, mint egy sportoló, a testén dolgozó ember stb. étrendje. Azonban minden attól függ, hogy milyen terméket választ. Maga a mogyoróvaj valójában számos értékes tápanyag forrása, a fehérjéktől a zsírokig és vitaminokig. A megjelenés gyakran zavaró, és ez itt is így van, mert a mogyoróvaj gyakran a sportolók étrendjének összetevője.

Egészséges a mogyoróvaj?

Első pillantásra láthatja, hogy a mogyoróvaj magas kalóriatartalmú. Ez azonban nem ok arra, hogy ne érje meg hozzájuk nyúlni. Ha a termék megfelelő minőségű, akkor többek között az emberi szervezetbe is eljuthat a megfelelő mennyiségű gyorsan felszívódó szénhidrát, ami leginkább edzés előtt célszerű.

A legjobb mogyoróvaj sok fehérjét, rostot, zsírt, valamint ásványi sókat és vitaminokat (pl. E) stb. tartalmaz. Az ilyen típusú mogyoróvajat érdemes a szaküzletekben keresni. Az SFD kínálatában a mogyoróvaj nagyon nagy választéka található, amelyeket érdemes hozzáadni a saját edzési étrendjéhez.

Milyen típusú mogyoróvaj a sportolóknak?

A mogyoróvaj legnépszerűbb előállítási forrása a földimogyoró. Azonban egyre gyakrabban lehet találkozni más termékekkel is, amelyek folyamatosan népszerűbbek. Egyre több termék készül:

  • Kesudió,
  • pisztácia dió,
  • mandula,
  • Szezám.

A dióvajak túlnyomó többségét az egyes diófajták alkotják. Leggyakrabban ezek értéke 90% körül ingadozik, míg a többi összetevő többek között fehérje, szénhidrát, zsír, rost és só (nyomokban más összetevőkben is megtalálható).

Melyek a mogyoróvaj egészségvédő tulajdonságai?

Érdemes kiemelni, hogy a megfelelő összetételű mogyoróvaj valóban egészséges lehet, és érdekes módon az édességeket is érdekesen helyettesítheti, és mindenekelőtt egészséges helyettesítője lehet. A mogyoróvajjal kapcsolatban használatának leggyakrabban említett előnyei a következők:

Számos ásványi anyag forrása – például kalcium, foszfor, réz, vas, króm, nátrium-kálium, magnézium, cink stb.

  • Fehérjeforrás és nagy mennyiségű zsír.
  • Zsírégető – a mogyoróvaj tulajdonságai révén segíti a zsírégetést, és a szervezet általános erősítéséhez is vezet.
  • Dió – mivel a mogyoróvaj összetételének 90%-a dió, sok tulajdonságuk átkerül a belőle készült mogyoróvajba is.
  • Vitaminok – a mogyoróvaj főként E-vitamint tartalmaz, de nem feltétlenül ez az egyetlen vitamin, amely az ilyen típusú termékekben található.
  • A mogyoróvaj számos előnye ellenére mindig ne feledje, hogy ez egy magas fehérje- és zsírtartalmú termék. Ez azt jelenti, hogy nem szabad túlzott mennyiségben használni, mert vízvisszatartáshoz, stb.

A sportoló étrendjének megfelelő étrend-kiegészítők és tápanyagok kiválasztásakor érdemes azokat választani, amelyek a legjobb minőségűek. Ekkor tudják igazán támogatni az edzéscélok elérését, stb.. Emiatt érdemes odafigyelni az SFD áruház kínálatára, mely mindenféle tápanyagban és étrend-kiegészítőben bővelkedik, amit elsősorban a sportolók értékelnek, de szintén nem csak.