Erősítő edzés az edzőteremben

Az edzőteremben az egyik legnépszerűbb mozgásforma az erősítő edzés. Előnye, hogy edzés közben sok zsírt égetünk el, de lehetőségünk van bizonyos testrészek, például lábak korrekciójára is. Az erősítő edzést jól meg kell tervezni, és változatos, de gyakorlatorientált étrenddel kell támogatni.

Amikor edzőterembe mész, ne feledd, hogy az izmoknak idővel kell regenerálódniuk, és az edzés során a jó mozgástaktika számít. Gyakran előfordul, hogy egyik nap a karizmokat, a másikon a hasizmokat építjük. Sajnos az erősítő edzéseken minden nap ugyanazon testrészek gyakorlása sérülést okozhat, ezért is nagyon fontos, hogy egy-egy testrésznél tartsunk egy napos szünetet.

Ha eddig nem jártál konditerembe, elengedhetetlen a megfelelő edzéstechnika. Az izomnövekedésért – különösen a férfiaknál – a fehérjediétával kombinált erősítő edzés felelős, és vannak hormonok is. A hormonoknak köszönhetően a férfi gyorsabban tud izomzatot építeni, mint egy nő.

Képzés fókusz

Egyre többen érdeklődnek az erősportok iránt, vagy egyszerűen csak elkezdenek konditerembe járni. Ez egy nagyon jó tendencia, mert minél többen edzettek, annál nagyobb a bizonyosság, hogy nyugodtabb lesz az utcán és a hétköznapokban. Az egészséges életmódot is népszerűsítik, amely az étrendhez és a megfelelő testmozgáshoz kapcsolódik. Gyakran azonban egy edzés után azt tapasztaljuk, hogy nem igazán koncentrálunk az edzésre olyan jól az első alkalomra.

Az edzésre való összpontosítás ilyen hiánya végzetes lehet, mert az edzésünk teljesen eredménytelen lehet. Az edzésre való összpontosítás javítása érdekében végezzen jógát vagy aerobikot, amelyek minden bizonnyal nemcsak jobban felkészítik a testet az edzésre, hanem javítják a test általános összpontosítását a jövőbeni tevékenységekre. Ne felejtse el a nyújtást is, amely még a jobb izompumpa megszerzésében is hasznos lesz, ami jobb edzési elégedettséget és izomszövetünk jobb fejlődését eredményezi.

Pihenj az edzésből

Még ha szeretünk is sportolni és keményen edzünk, szervezetünk megérdemel egy kis pihenést. Ezért, ha keményen edzel a héten, hetente egyszer tarts szünetet a sportolásban. Szervezetünk sajnos igényli a regenerációt, ezért az egynapos gyakorlatok szünetében érdemes regenerálódni a következő edzésre. A szünetben azonban aktívan is eltöltheti az időt.

Például kitakaríthatja a lakást, vagy gondozhatja a kertet. Az ilyen időtöltés egyben jó módja a pihenésnek is. Ha azonban úgy döntünk, hogy szünetet tartunk az edzésen, akkor a legjobb, ha észben tartjuk, hogy azok egynaposak legyenek, mert a hosszabbak kizökkenthetnek az edzés ritmusából.

A fizikai aktivitás egy út az egészséghez, de szervezetünk állandó változást igényel. Ezért érdemes változatosnak lenni a mozgásnak, mert szervezetünk rugalmas és gyorsan megszokja az ismétlődő dolgokat. Másrészt a különféle gyakorlatok jó kikapcsolódást jelentenek, a heti egyszeri lazítás pedig lehetővé teszi, hogy a következő edzéseken gondolkodjunk.