Fokozott érdeklődés a kiegészítők iránt

Az utóbbi időben egyre világosabban érzékelhető a lakosság érdeklődése a természetes eredetű táplálékkiegészítők iránt. Természetesen a magnézium- vagy vashiány továbbra is sikeresen pótolható kémiai szintézis-kiegészítőkkel – akárcsak a vitaminokkal és a fehérjékkel. A természetes és teljesen tiszta helyettesítők biztosítása azonban egyre fontosabbá válik azoknak az embereknek, akik minden lépésnél törődnek az ételükkel.

Így például a tengeri algák növényi olajából nyert készítmények sikeresen jelennek meg a piacon. A dunaliella salina faja sok szempontból egyedülálló – az olajában található természetes béta-karotin. Ez egy nagyon hatékony anyag, amely nemcsak a nyaralás során segít egyenletesen barnulni.

Ez a természetes D-vitamin lehető legjobb katalizátora, így egyértelműen javítja a bőr minőségét. A tengeri algákból nyert béta-karotin egyébként hozzájárul a helyes látás fenntartásához és támogatja az emberi immunrendszert.

Különböző minőségű kiegészítők

Az elmúlt években a piacon megjelenő legnépszerűbb természetes étrend-kiegészítők közül a főként karvakrol alapú készítmények különösen népszerűek. Különösen jelen van az oregánóban, amely elsősorban keleti konyhájának köszönhetően vált népszerűvé.

A történelem során először Arisztotelész és Hippokratész kezdett foglalkozni a karvakrol csodálatos hatásával a különféle gyulladások kezelésében és a mycosis elleni küzdelemben. A Carvacrol azonban nagyon eltérő koncentrációban lehet jelen a kiegészítőkben. Ha kevesebb, mint 50%, akkor valószínűleg egy meglehetősen alacsony kategóriás termék.

A megfelelő technológiák alkalmazásának köszönhetően azonban 80%-ot meghaladó carvacrol tartalmú étrend-kiegészítő készíthető, ami hihetetlenül hatásossá teszi. Alkalmazható aftára, harapásra, ínygyulladásra is. Az oregánóvirág megfelelő kezelésével nem csak karvakrol nyerhető, hanem hatékonyan kivonhatók a tanninok, fitoszterolok, vitaminok és klorofill is.

Halolaj-kiegészítők

A piacon a természetes termékek széles választéka található, amelyeket a cápamájolaj legjobb forrásaként hirdetnek. A halakban található olajok nem ok nélkül kötődnek az orvosokhoz és a fogyasztókhoz – ez az egyik legtisztább és legtermészetesebb anyag az egész földi ökoszisztémában.

A cápák között a grönlandi cápa dominál, melynek olaja messze a legértékesebb. Rendkívül tiszta környezetben él, ami azt jelenti, hogy a zsigerekből nyert táplálékkiegészítők sokkal jobb emészthetőséggel büszkélkedhetnek az emberi szervezetben. Az ilyen olaj fő összetevői az alkilglicerin, a szkvalén, valamint az A- és D-vitamin.

Az omega-3 telítetlen zsírsavak emellett kiegészítik a készítményt, így egy univerzális fegyver, amely lehetővé teszi a szervezet ellenállásának és hatékonyságának több fronton történő növelését. Segíti a véralvadást, serkenti az immunitást, baktériumölő hatású és egyben gyorsítja a sejtregeneráció folyamatát – magas antioxidáns értékének köszönhetően.