Futás, edzés kezdőknek

A futás mára nagyon népszerűvé vált azok körében, akik úgy döntöttek, hogy vigyáznak formájukra, különösen a közeledő nyárra való tekintettel. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez egy meglehetősen igényes sport, és az első edzés utáni fájdalmak elkerülhetetlenek. Nem érdemes azonban elcsüggedni, mert a futás kiváló edzés a testnek és a léleknek.

Lehetővé teszi a nagyszerű alak fenntartását, valamint megtisztítja a testet a felesleges negatív gondolatoktól és érzelmektől. Az edzés megkezdésekor érdemes ügyelni a megfelelő öltözetre (szűk nadrág, póló, megfelelően párnázott cipő és hosszú zokni). Az edzést rövid bemelegítéssel kell kezdeni, hogy minden izomcsoport bemelegítsen. Ezután kocoghat egy rövid távot, pihenhet, ha nagyon fáradtnak érzi magát.

Szervezetünknek hozzá kell szoknia az új tevékenységhez, hogy azt maradéktalanul el tudja fogadni, és lehetővé tegye, hogy idővel egyre rövidebb idő alatt megtegyünk egyre nagyobb távolságokat. A futás nagy szenvedélyré változhat, de sok türelmet és elszántságot igényel.

Izomépítés – edzés

Az erősítő edzés nagyon népszerű a megjelenésükön és erejükön javítani vágyó férfiak körében, ami természetesen a férfiasság jellemző tulajdonsága. A lehető legtöbb súlyt emelni természetesen minden pasi büszkesége, mert ez határozza meg férfiasságát és általános edzettségét.

Aki eddig nem érintkezett erősítő edzéssel, és nagyon érdeklődik egy ilyen fizikai átalakulás megkezdésében, annak mindenekelőtt rendelkeznie kell megfelelő ismeretekkel az étrend-kiegészítőkről és a megfelelő edzésről, hogy ne sértse meg magát a tudás hiányával. bizonyos kérdéseket. Az ilyen tudás forrása minden bizonnyal egy személyi edző lesz, aki gyakorlatilag minden edzőteremben megtalálható.

Ő segít nekünk a képzés megkezdésében, és egy ilyen személlyel való együttműködés nagyon értékes tapasztalat lesz. A szakember felügyelete mellett végzett erősítő edzés nagyon gyorsan meghozza az eredményt, és kellően felkészít bennünket az olyan akadályok leküzdésére, amelyek az ilyen intenzitású edzések természetes következményei. Egy ilyen kihívást azonban mindenképpen megér.

Mit kell enni edzésen és edzésen kívüli napokon

Az edzésnapon, azaz amikor edzünk, sokkal több energiát kell fogyasztanunk, mint a regenerálódási napon (amikor regenerálódnak az izmaink, akkor nem végeznek edzést). Csak a megfelelő energiaellátás és egyéb összetevők garantálják a hatékony edzést. Az étlap tervezését edzésnapokra és regenerációs napokra kell felosztanunk. Azokon a napokon, amikor sportolunk, elegendő szénhidrátot kell fogyasztanunk, de összetettet.

Megfelelő termékek: teljes kiőrlésű vagy sötét kenyér, teljes kiőrlésű tészta, zöldségek, különösen hüvelyesek. Kicsit több zsírt is meg lehet próbálni ezeken a napokon fogyasztani, főleg növényi eredetű: napraforgó, szezám, illetve állati eredetű zsírok: tojás, tej, hal. Szintén fontos a nagy mennyiségű fehérje biztosítása: csirke, tej és feldolgozott termékei, hüvelyesek. Összefoglalva, egy edzésnapon fogyasztható jó termékek például: hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér vagy gabonafélék, tej, csirke, zöldségek.

Mintavacsora: párolt csirkemell bazsalikommal, tengeri sóval, borssal, édes- és csípős paprikával babpürével, valamint nagy adag jégsalátával, koktélparadicsommal és mozzarellával ízesítve. Az edzésnapokon az energia- és fehérjeellátásra helyezzük a hangsúlyt, a regenerációs napokon pedig megfelelő adag vitamint és mikroelemet fogyasszunk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a testedzés mellett egyéb feladatokat és tevékenységeket is végzünk. Más szerveinknek is megfelelően kell működniük, és az étrendünk nem korlátozhatja ezt.

Edzés nélküli napokon érdemes sok zöldséget, gyümölcsöt, halat, tejet enni. A halak hatalmas mennyiségű többszörösen telítetlen zsírsavat, omega 3 és 6 zsírsavat biztosítanak, amelyek szükségesek az agy megfelelő működéséhez. A tej viszont kalciumot tartalmaz, ami segíti izmaink regenerálódását, és az összehúzódáshoz szükséges. A bevitele azonban nagyobb legyen az edzés nélküli napokon, hogy legyen ideje eljutni az izmokhoz.

Emlékezzünk arra, hogy a csontok megfelelő állapotának fenntartásához hatalmas mennyiségű kalciumra van szükség (csontunk kb. 2,5 kilogramm csak kalcium), amelyek mozgás közben is mikrokárosodnak, ezért a kalciumbevitelnek kellően magasnak kell lennie. Egy megfelelően összeállított menü fél csatát jelent a nagyszerű alakhoz, de az egészséges testhez is.