Gyakorlatok a fenékre

Ha szép fenékre vágysz, el kell kezdened edzeni ezt a testrészt. A fenék és a lábak leghatékonyabb gyakorlatai közé tartoznak a guggolások, a kitörések és a ráncok. Sajnos ahhoz, hogy jól nézzünk ki nadrágban, fenekünknek feszesnek és reprezentatívnak kell lennie. Jelenleg divatja van a sportolásnak, ezért is hívják fel a figyelmet erre a testrészre.

A fenékgyakorlatok elsősorban azoknak a hölgyeknek szólnak, akik szeretnék megemelni az izmaikat, valamint a hátukat. Azok számára, akik tornázzák a fenéket, célszerű súlyzókat vagy súlyzókat használni. Általánosságban elmondható, hogy a személyi erősítő edzők a készleteikben egy bicepsz súlyzót használnak azonnali guggolással.

A guggolásokat helyesen kell végrehajtani, a lábak ne hagyják el a talajt, a térd pedig 90 fokos legyen. Ha feszes popsira vágyunk, akkor érdemes beruházni egy állóbiciklire és stepperre is. Az utolsó eszköz egy olyan helyen, mint a lépcsőn jár, és az egész lábat mozgásba vonja.

Tornatermi gyakorlatok

Sokan az edzőteremben szeretnének elkezdeni edzeni, a nők fogyni és javítani szeretnének testük megjelenésén, a férfiak pedig hízni, izomzatukat növelni. Az edzőterem azonban a látszattal ellentétben veszélyes lehet, ha nem ügyelünk az alapokra. Ha először megyünk konditerembe, érdemes tapasztalttal menni, és a legjobb, ha van egy személyi edző az edzőteremben, aki vigyáz ránk.

A kezdők legnagyobb hibája az, hogy túl gyorsan akarják növelni a súlyokat. Minden gyakorlatot megcsinálnak, amennyit csak bírnak, különösen a férfiak, amikor meg akarnak mutatkozni a barátaik előtt. Akkor nem törődnek a technikával, ami gyors sérülésekhez vezet.

Kezdetben tehát ügyeljünk a kis súllyal végzett gyakorlatok helyes végrehajtására, ennek a vérünkbe kell kerülnie. A második hiba, amit az új emberek elkövetnek az edzőteremben, a túl rövid regenerációs idő. Tudnod kell, hogy a pihenés ugyanolyan fontos, mint az edzés, ilyenkor nőnek és regenerálódnak az izmaink.

Otthoni gyakorlatok

Manapság a mozgás és a testmozgás nagyon fontos része az életünknek, hiszen autóval járunk munkába, és az íróasztalnál dolgozunk. Ahhoz azonban, hogy sportolni tudj, nem kell elhagynod otthonod, hogy konditerembe menj, sok olyan gyakorlat is van, amit otthon is elvégezhetünk.

A legegyszerűbbek természetesen a ropogtatások és a fekvőtámaszok, ez utóbbi egy nagyon hasznos gyakorlat, amely megfelelően végrehajtva gyakorlatilag az egész felsőtestet leköti, nagyon sok fajta fekvőtámasz létezik, még ha nem is olvasunk. valamiről az interneten, mi magunk is kísérletezhetünk, megnyújtjuk a kézfesztávolságot, leengedjük a pozíciót, jobban előre feszítjük a kezeket – minden technika más-más izomcsoportot foglalkoztat.

Ugyanez a helyzet a felhúzással, ehhez nem kell más, mint egy egyszerű rúd vagy egy verő. A kézszélesség manipulálása érintheti a bicepsz vagy tricepsz, a vállak, vagy akár a hát és a mellkast is. Kiváló otthoni gyakorlat a Weider hatos is, egy jól ismert hasizom gyakorlat, amelyről sokat olvashatunk az interneten.