Proteinszeletek – érdemes enni, és mik a tulajdonságaik?

A fehérjeszeletek egyre népszerűbbek. Fizikailag aktív emberek számára készültek, de manapság egyre többen döntenek úgy, hogy használják őket. Ez méretüknek és potenciálisan jobb összetételüknek köszönhető, mint a többi ilyen típusú snack. Különösen az elfoglalt emberek értékelik őket, akiknek gyorsan csillapítaniuk kell éhségüket futás közben, hogy még egy pillanatot kibírjanak a következő étkezésig. Ez megfelelő megoldás. Mit adnak valójában a proteinszeletek és mik a tulajdonságaik?

Mi a helyzet a proteinszelettel?

A fehérjeszelet a gyártók szándéka szerint korunk szimbóluma, a funkcionális élelmiszerek (szuperélelmiszerek) egyik képviselője. Sőt, azt mondják, hogy az izomtömeg növelésére szolgálnak, így karcsúsító tulajdonságokkal rendelkeznek. Mindezeket az alkalmazásokat a fehérjeszeletek összetétele támasztja alá. Szóval hogy néz ki?

Miből készülnek a proteinszeletek?

Legfontosabb összetevőjük természetesen a névből adódó fehérjék (fehérjék) lesznek. Fontos, hogy a fehérjeszelet fehérjetartalma 26-47 százaléknak feleljen meg. termék teljes tömege. Erre a célra mindkét fajta tejsavófehérjét és kazeint, szójafehérjét, csirke tojásfehérjét stb. használnak. A fehérjeszeletek fennmaradó összetétele a következőket tartalmazza:

  • szénhidrátok – 25-35 százalék a termék össztömege azonban feltételezhető, hogy egy rúdban nem lehet több 20 g-nál.
  • zsírok – feltételezik, hogy a legjobb fehérjeszeletek akár 20%-át is tartalmazhatják. Itt azonban az arányok egészen eltérőek lehetnek, például attól függően, hogy a rúd csak sportolóknak van-e fenntartva stb.
  • Ez a 3 fő összetevő, amely minden fehérjeszeletben megtalálható. Az egészet különféle egyéb tápanyagok egészítik ki, mint például rostok, egyszerű cukrok, aminosavak, diófélék stb.

Az SFD áruház kínálatában megtalálhatóak a legkiválóbb minőségű proteinszeletek, melyeket már nagyon sokan értékeltek, még a fizikailag kevésbé aktívak is. Megfelelő összetétellel szilárd, egészséges nassolnivalók lehetnek.

Fehérjeszeletek az étrendben – mit érdemes tudni?

A fehérjeszeletek gazdag összetételüknek köszönhetően sok ember számára vonzóak lehetnek. Főleg ha hízni próbálsz. Két alapvető szempontot azonban érdemes szem előtt tartani. Sportolók számára készültek, ezért a fizikailag inaktív embereknek nem ajánlott hetente többször enni.

Ráadásul a fehérjeszeletek nagyon gazdag és jó összetételük ellenére (mint más kiegészítők és tápanyagok) nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott étrendből származó teljes értékű ételeket. Inkább egészséges snackként kell kezelni őket.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy fogyasztásukat a szakemberek étrend-kiegészítés formájában javasolják edzés körül, például edzés után 2 órával. Ez annak köszönhető, hogy edzés után a szervezet jobban felveszi a fehérjét, amelyet a fehérjeszelet szállít nagy mennyiségben.

Ha más, gazdag és értékes összetételű kiegészítőket vagy tápanyagokat szeretne találni, érdemes egy pillantást vetni az SFD áruház kínálatára, melynek termékeit a sportolók különösen nagyra értékelik.