Súlyos gyakorlatok

Az edzőterem küszöbét átlépve már tudjuk, hogy életünk egy bizonyos szakasza kezdődik, amely rendkívüli elhivatottságot és áldozatokat követel. Álmaid alakod felépítéséhez időre, hajlandóságra, önmegtagadásra és megfelelő tervre van szükség, aminek köszönhetően a gyakorlatok nem lesznek unalmasak és fárasztóak. Mit kell tehát gyakorolni, hogy a kívánt hatás ne legyen teljes kudarc?

Kezdje a szabad súlyokkal. Kezdésnek ez a legjobb erősítő edzés. Ezek közé tartozhatnak a súlyzós fürtök, a súlyzóhosszabbítások, a felemelések és a súlyzós guggolások. Ezek az egyszerű gyakorlatok serkentik és építik legjobban izmainkat, ráadásul testünk szinte minden izma részt vesz a súlyzós edzések során.

Ezen kívül nagyon sok más gyakorlatot is használhatsz, akár fekvőtámaszt a sínen előre döntött fejjel, hasi görgetést, arnoldot, a súlyzó emelését a törzs mentén álló helyzetben vagy alkarokat súlyzóval álló helyzetben. Ne feledkezzünk meg a megfelelő étrendről sem, ami rendkívül fontos a tökéletes alak kialakításához.

Bicepsz gyakorlatok

Az edzőteremben végzett edzés különböző gyakorlatcsoportokra oszlik. Természetesen manapság nagyon népszerűek a tágan értelmezett bicepsz gyakorlatok, hogy a karunk nagyon jól nézzen ki, különösen szűk ruhákban.

A férfiak ennek nagy jelentőséget tulajdonítanak, minden kanyarban a bicepszükkel büszkélkednek, amivel semmi baj. A bicepszre mindenképpen jó gyakorlat a holtponti emelés, de nem szabad elfelejteni, hogy minden edzés után nagyon óvatosan nyújtsd ki a karjaidat, hogy megvédd magad a fájdalmaktól.

A bicepsz gyakorlatokkal kombinálva jó megoldásnak bizonyulnak a tricepszre ható gyakorlatok, mert akkor érheted el messze a leghatékonyabb edzési eredményeket. A konditeremben könnyen találunk tapasztalt edzőt, aki elmagyarázza nekünk, milyen eszközökkel tegyük tetszetőssé a bicepszünket, majd okosan közelítsünk egy ilyen edzéshez, hogy ne feszüljünk meg semmit.

Crunches – gyakorlatok többféle módon

A crunches egy olyan gyakorlat, amelyet legalább tucat különböző módon lehet végrehajtani. Sokan csak a klasszikus formájából ismerik ezt a gyakorlatot, vagyis a fekvő helyzetből a térd felé történő felhúzásból. A ropogtatás különböző módjai és ezeknek a gyakorlatoknak egy edzésprogramban való keverése határozottan felgyorsítja az eredményeket a karcsú alak és a faragott hasizmok formájában.

A felülést akár álló helyzetben is lehet gyakorolni, a legenergiásabb gyakorlat pedig a bicikli formájú ropogtatás a lábak felváltva hajlításával és a térd felváltva az archoz húzásával. A felülést a rúd használatával vagy az evezést imitálva is lehet gyakorolni. Számos módszer létezik, de mindegyik a hasizom edzésén alapul.

Ezért ezeket a gyakorlatokat egyszerűen ropogtatásnak nevezik. A legjobb edzésforma az, ha kiválasztunk néhány gyakorlatot ebből a csoportból, és ezekből készítünk saját edzésprogramot. A napi gyakorlatok ropogtatás formájában meglepő eredményeket hoznak.