Edzési tippek nőknek

Statisztikailag a nők ritkábban járnak edzőterembe. Ezek az arányok évről évre változnak. Persze a srácok még mindig nagyobb eséllyel járnak ilyen helyekre, de a különbségek egyre kisebbek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a nők egyszerűen csak javítani akarják alakjukat, és felesleges zsírt akarnak leadni.

Mire kell emlékezniük azoknak a nőknek, akik elkezdik az edzést? A legfontosabb a megfelelő cél kitűzése, és az edzésterv ehhez igazítása. Hiba konkrét szándék nélkül gyakorolni. Érdemes azonban elérhető célokat kitűzni. Mindezt azért, hogy a várt eredmények elmaradása ne szegje kedvét túl gyorsan. Az edzéstervet az adott személy aktuális készségeihez, képességeihez kell igazítani.

Az is jó, ha mindezt megfelelő táplálkozással kombináljuk. A gyakorlatokat szisztematikusan kell elvégezni. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljön a célhoz. A nők ügyeljenek arra, hogy ne vegyenek túl nagy terhelést magukra, mert olyan sérüléseket szerezhetnek, amelyek hosszú időre kivonják őket a továbbképzésből.

Szabadtéri edzés

A fitneszklubokban, edzőtermekben való mozgás mellett érdemes a szabadtéri edzésekről is gondoskodni. Kezdheti gyaloglással és meneteléssel, majd elkezdhet futni és kerékpározni. A fitneszklubokban nyáron nagyon fülledt, és gyakran áll a levegő. Másrészt a szabadtéri tevékenység jobb oxigénellátást, jobb edzési hatékonyságot és változatosságot is jelent.

Például napi rendszerességgel vehet rúdokat, és gyakorolhat nordic walkingot és kocogást. A meleg napokon arra is jó alkalom, hogy biciklire válts, és ezzel a közlekedési eszközzel kezdj el dolgozni. A fitnesz jó zsírégető, de télen és ősszel.

A tavasz és a nyár fizikai tevékenység a természet ölében, a legjobb mozgásformák felhasználásával. Például kerékpározhat egy erdőben, és elmehet a tóhoz. Futással körzetünk ismeretlen zugait érhetjük el, séta közben kiválasztod a hozzád illő útvonalakat, és időnként változtatsz is, ezért is működik az elme.

Miért érdemes evezőgépen edzeni?

Az evezőgép egy modern edzőeszköz. Miért érdemes edzeni rajta? Ennek legalább egy-két oka van. Először is, az evezőgép lehetővé teszi az izomtömeg nagyon gyors felépítését. Ezért nem meglepő, hogy ezt az eszközt nagyon gyakran használják különböző sportágakban olyan szakemberek, akiknek megfelelő izomzattal kell rendelkezniük.

Egyre gyakrabban választják ezt az eszközt azok az emberek is, akik az edzőteremben vagy otthonukban edzenek. Tudni kell, hogy az evezőgép a keringési rendszert is nagyon jól erősíti, és számos, például szívvel kapcsolatos betegséget megelőz. Az ezen az elemen végzett rendszeres edzés az anyagcsere folyamatokat is javítja.

Ez természetesen gyorsabbá teszi a zsírégetést. Mindez azért, mert edzés közben a zsírsavak energiává alakulnak. Érdemes tudni, hogy a szisztematikus edzés az állóképesség és az erőnlét szempontjából is előnyös. Ezenkívül ez egy univerzális eszköz, amely a test különböző részein működik.