Egészséges életmód – mindenki számára elérhető

Mostanában sok szó esik az egészséges életmódról és az egészséges táplálkozásról. De miről is van szó valójában? Ez azt jelenti, hogy csak bioboltokban kezdjen élelmiszert vásárolni (amiből általában csak néhány van az egész városban), sokszor drágábban? Szerencsére nem. Az egészséges élethez csak néhány egyszerű szabályt kell követnie.

Mindenekelőtt érdemes minden napot egy pohár meleg vízzel, citromlével kezdeni. Egy ilyen kezelés segít megtisztítani a testet a toxinoktól és felgyorsítja az anyagcserét. Egy másik szabály a napi ötszöri étkezés – három főétkezés – reggeli, ebéd, vacsora – és két további étkezés, vagyis a második reggeli és a délutáni tea.

A kiegészítő ételeknek könnyűnek, de táplálónak kell lenniük, mint például egy marék dió vagy natúr joghurt egy teáskanál mézzel. Mint látható, ezeket a szabályokat betartva egészségesen élhet úgy, hogy csak hagyományos boltokban vagy hipermarketekben vásárol élelmiszert, és valóban nem szükséges nagy összegeket élelmiszerre költeni.

Az egészséges kenyérnek nem kell drágának lennie

A kenyér ára a boltokban nagyon eltérő. Egy cipóért 1,50 PLN-t vagy 8 PLN-t fizethetünk. Tudnia kell azonban, hogy az előbbi választásával egy nem túl egészséges terméket vezet be az étlapján. A kelesztőszerek, ízfokozók stb. ebben az esetben a „napi kenyér”. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy naponta közel 10 PLN-t költsön kenyérre. Szerencsére mindennap van lehetőség az egyszerű, gyorsan és olcsón elkészíthető házi kenyér ízére élvezni.

Ha egyszerűen, gyorsan és olcsón szeretné elkészíteni saját kenyerét, szüksége van egy speciális kenyérsütőre. Ez egy nagyon praktikus eszköz, amellyel tényleg nem kell sokat foglalkozni. Csak a megfelelő módon dobja be az összetevőket egy speciális edénybe, és állítsa be a kívánt programot. A kenyérsütő mindent összekever, gyúr, megkeleszti a tésztát, majd ebből a tésztából finom, egészséges házi kenyér sül.

Kerüljük az egészségtelen ételeket

Sokat hallani az egészséges életmódról. Természetesen különféle tényezőkből áll, mint például, hogy mi jelenik meg a tányérunkon, vagy a szabadidő eltöltésének formája (a tévé előtt vagy inkább aktívan, pl. futás vagy kerékpározás).

A látszattal ellentétben érdemes minél korábban elkezdeni vigyázni az egészségünkre, hogy elkerülhessünk számos betegséget, így például a közönséges megfázást is, melyeket főleg ősszel és télen könnyű elkapni. Mit tehet tehát, hogy elmondhassa, valóban törődik az egészségével? Mindenekelőtt el kell kezdeni racionálisan étkezni. A gyorsételek kerülése kulcsfontosságú.

Érdemes lemondani vagy jelentősen csökkenteni az egyéb ócska ételeket, például a népszerű chipseket vagy édes falatokat. Érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt beiktatni az étrendbe. Abban az időszakban, amikor nem nehéz megbetegedni, érdemes gyömbér és méz hozzáadásával melegítő leveseket-krémeket készíteni, vagy teát inni. Az ilyen kiegészítők megerősítik a szervezet immunitását.