Mellkasi gyakorlatok

A lelkes testépítők igyekeznek úgy finomítani edzéstervüket, hogy az a lehető legrövidebb időn belül a legjobb eredményt hozza. Egyszerűen az edzőteremben azt is megfigyelhetjük, hogy mely izomrészeket edzzük leggyakrabban. Egy következtetés mindig eszembe jut – a mellkas.

Izomzata nagyban befolyásolja az alak általános körvonalait, ezért érdemes megtalálni a legjobb mellgyakorlatokat. Természetesen az erőgyakorlatok járnak az élen, vagyis mindazok, amelyekben súlyokat használunk. Javasoljuk a súlyzók használatát, amelyek a lehetséges gyakorlatok sokféleségének köszönhetően a karok és a hát edzését is lehetővé teszik.

Az alakformáláshoz erősen ajánlott a súlyzós evezés. Ezen kívül érdemes atlaszt és súlyzót is használni, amely változatossá teszi. Ne felejtsük el, hogy a mellkas gyakorlatok is azok, amelyeknél nem kell eszközöket használnunk. A fekvőtámaszok, felhúzások segítenek ambiciózus célunk elérésében. Főleg otthon vagy a munkahelyi szünetben vezethetjük be ezeket a mellkasi gyakorlatokat.

A legjobb tricepsz gyakorlatok

Az összes izomcsoport között lesznek olyanok, amelyeket a láthatóságuk miatt szívesebben edzünk. Mindenki szeretne jól kinézni, és mások előtt dicsekedni a megjelenésével. Gyakran edzzük a mellkas és a kar különböző izmait, de előfordul, hogy a bicepszt edzzük, a tricepszt pedig kihagyjuk. A tricepsz gyakorlatok azonban nagyon fontos részét képezik az általános edzésnek.

Ezen izmok jól fejlett csoportjának köszönhetően nagyobb erőre teszünk szert, ami azt jelenti, hogy a súlyemelési eredményeinket is javítjuk. Ennek az izomcsoportnak a legfontosabb gyakorlatai a fekvőtámaszok és a karok kiegyenesítése súlyzóval. Ezeket azonban a szerint kell végrehajtani helyes technikával és rendszeresen.

Szintén jól működik. holtfelvonó. Vannak, akik húzódzkodást is javasolnak a rúdon. Nagyon megterhelő gyakorlat, de nagyon jól fejleszti az izmainkat és javítja a fizikai erőnlétet. Azt is fontos megjegyezni, hogy a megfelelő testmozgást megfelelő étrendnek kell támogatnia. Különösen azért, mert a tricepsz területét gyakran zsírfelesleg borítja.

Alkar gyakorlatok

Ha erős alkarra vonatkozó gyakorlatokat szeretnénk beépíteni az edzésünkbe, akkor sokan az arcunkba nevetve azt mondják, hogy ez teljesen felesleges, amiatt, hogy a legtöbb gyakorlatnál az izmaikat használjuk, és a további erősítés teljesen felesleges. Érdemes megemlíteni, hogy ennek a testrészünknek az izmai nagyon könnyen fejlődnek, regenerációs idejük pedig sokkal rövidebb, mint a has- vagy vádliizmok esetében.

Az alkar edzésének elve nagyon hasonlít a vádli izmaihoz, 25-50 ismétléses tartományban kell edzeni kis súlyokkal, a nagyon finom csuklóízületek miatt. Ez egy felkészülést és speciális ismereteket igénylő edzés, mint a legtöbb fizikai aktivitással kapcsolatos tevékenység.

Válogatott gyakorlatok a lábakra: a súlyzó gurítása alsó markolattal, a súlyzó gurítása kézi markolattal, a kézfogás szorítása és a lemez feltekerése a kormányrúdra. Számos terv szerint kiválaszthatjuk azt, amelyik egyénileg megfelel nekünk és a legjobb eredményt nyújtja.