Milyen vitaminokat érdemes bevenni intenzív edzés közben?

A megnövekedett fizikai erőfeszítés arra készteti az emberi szervezetet, hogy kimosson különféle értékes tápanyagokat, köztük vitaminokat és ásványi anyagokat. Éppen ezért az edzéseket mindig a kiegyensúlyozott étrendhez kell igazítani, hogy ne legyengítsék, hanem erősítsék a szervezetet. Azonban gyakran nagy intenzitású edzéssel, biztosítva a szervezetnek a megfelelő mennyiséget, pl. vitaminok és ásványi anyagok táplálékkal történő bevitele lehetetlennek bizonyul. Ilyen helyzetekben célszerű különféle tápanyagokhoz, étrend-kiegészítőkhöz nyúlni, amelyek többek között vitaminok.

Milyen vitaminok ajánlottak a magas intenzitású edzésekhez?

A vitaminok olyan tápanyagok, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez. Támogatják a szervezetben lezajló különféle folyamatokat, erősítik az immunitást, általános egészségjavító hatásúak. Sok esetben szükség van rájuk, elvesztésük akár jelentős egészségromlással is járhat. Amikor fokozott fizikai megterhelésnek vagyunk kitéve, nagy veszteségnek tesszük ki testünket, beleértve vitaminokat, ezért nagyon fontos ezek szintjének ellenőrzése.

A helyzettől függően az intenzív edzés más vitaminokat is kimeríthet. Az úgynevezett Az ADEK vitaminok zsírban oldódnak, és ennek köszönhetően szervezetünk képes elraktározni őket. Másrészt a B és C vitaminok vízben oldódnak. Ha túlzottan hidratálják, az ilyen típusú vitaminok gyorsan kiürülhetnek, és fennáll annak a veszélye, hogy túl alacsonyan fogynak, ami egészségügyi következményekkel jár.

Ennek eredményeként az étrend-kiegészítők formájában lévő vitaminok különösen népszerűek a fizikailag nagyon aktív emberek körében. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy csak a legjobb minőségű étrend-kiegészítők biztosítják a megfelelő vitaminszintet a szervezetben. Érdemes megnézni az SFD áruház kínálatát, mert a vitaminok terén is vannak különféle cikkek, köztük a ritkábbak is.

Vitaminok és egyéb kiegészítők, amelyek lehetővé teszik az edzőteremben való biztonságos edzést

Az edzőteremben végzett intenzív edzés során érdemes saját testünk épségére ügyelni. A megfelelő kiegészítés segíthet elkerülni a sérüléseket és mikrotraumákat, amelyek negatívan befolyásolják az egész szervezet egészségét. A vitaminok esetében ezek elsősorban a B6 és B12 vitaminok lesznek.

Sőt, ha szervezetünket megfelelő ideig nem éri napfény, nagyon fontos lesz a D-vitamin pótlása, emellett az E-vitamin és a folsav is fontos lesz.

Ez különösen az intenzív edzések esetén nagyon fontos, mert ezek nagy mennyiségű szabad gyökök képződését eredményezik, amelyek feleslege a szervezet sejtjeinek károsodásához vezet. A vitaminokon kívül azonban nagy intenzitású edzés mellett érdemes saját szervezetünk biztonsága érdekében kollagént is beszerezni.

Ha szeretnél tápanyagot, étrend-kiegészítőt felhalmozni, érdemes odafigyelni az SFD bolt kínálatára. Minden szükséges tápanyag és étrend-kiegészítő rendelkezésre áll, amelyek segítenek elérni a különböző edzési célokat, miközben megőrzik a szervezet megfelelő állapotát és egészségét.